top of page
EN közlemény

Seasoned team of entrepreneurs launch Bobcats Coding, focusing on profit-driven software development and education investment

Bobcats Coding is a new Hungarian software development company founded by two former members of the Green Fox Academy. Its primary goal is to lease experts or teams for software development projects, with a focus on the international market. The company has already secured its first foreign project and is continuously hiring developers. Additionally, the company allocates 30% of its profit to a Hungarian education fund, aiming to support education projects on a wider scale.

The company’s aim is to sell high-quality Hungarian IT knowledge in the international market and to support Hungarian education projects with a significant portion of the resulting profit. The founders, Barbara Fazekas and Tamás Kökény, are not newbies to the Hungarian developer market. As former members of the Green Fox Academy's founding team, they are familiar with not only how the industry works but also the challenges and needs of future developers. Tamás Kökény has already demonstrated his development skills in leading international companies such as Prezi, Brickflow, Cloudera, Lab.Coop, and Datadog. Barbara Fazekas served as the marketing director of KURT Academy, after the CEO role of Green Fox Academy he was a board member of the IVSZ, and was the VP of marketing and communication at the Budapest Metropolitan University. 

"With the establishment of Bobcats Coding, our goal is to create a financial fund to invest in Hungarian education projects," said Barbara Fazekas, CEO of Bobcats Coding. "I have observed that the Hungarian capital market is currently able to finance only digital education projects, but education needs development resources in many other regards. That is why we decided to leverage our IT expertise and create a fund that can finance education projects on a wider scale. 30% of the company's profits will be allocated to this fund."

Bobcats Coding also offers a unique opportunity to developers who join the team: they will receive 30% of the profits, compared to the typical 10% in the IT market.

"I have been living in Lisbon for a long time and have first-hand experience of how competitive Hungarian expertise is abroad, and not just because of lower prices," said Tamás Kökény, Bobcats Coding's technology leader, known as "Tojás" in the developer community "In many developed regions, it is almost impossible to hire the right professionals, so Hungary is no longer just a nearshoring destination but a real professional partner in many IT developments. We are also taking this path. We are bringing together world-class digital product development teams that can stand up to any challenge anywhere."

The company's services include full stack development, IT product management, product design, UX design and research, IT product support and testing, as well as data engineering services.

The company invites experienced developers and companies interested in allocating their development resources to a software firm that provides high-quality international services while supporting the growth of the Hungarian education market. 

HU közlmény

Szoftverfejlesztéssel termelik a pénzt, oktatásba fektetik: Összeszokottt vállalkozói csapattal indul útjára a Bobcats Coding
 

Új magyar szoftverfejlesztő céget alapított a Green Fox Academy egykori alapítógárdájának két tagja. A Bobcats Coding szoftverfejlesztési projektekhez ad bérbe az adott területhez leginkább értő szakembereket vagy csapatokat. Az elsősorban nemzetközi piacot célzó cég már meg is kapta első külföldi megbízását, és  folyamatosan toborozza a fejlesztőket. Különös vonzerejük, hogy egy jó ügyért is dolgoznak: a mindenkori profit 30%-át egy hazai oktatási alapba fektetik.
 

Speciális fejlesztői szaktudással rendelkező szakembereket toboroz az újonnan létrejött Bobcats Coding. Céljuk, hogy nemzetközi piacon értékesítsék a kiemelkedő minőségű hazai IT szaktudást, az így keletkező profit egy jelentős részéből pedig hazai oktatási projekteket támogatnak majd. Az alapítók, Fazekas Barbara és Kökény Tamás nem ismeretlenek a hazai fejlesztői piacon: a Green Fox Academy alapítócsapatának egykori tagjaiként nem csak az iparág működését, de a jövő fejlesztőinek kihívásait, igényeit is alapjaiban ismerik. Kökény Tamás fejlesztőként olyan vezető nemzetközi cégekben bizonyított már, mint a Prezi, a Brickflow, a Cloudera, a Lab.Coop és a Datadog. Fazekas Barbara többek között a KÜRT Akadémia marketingvezetőjeként, a Green Fox Academy ügyvezetőjeként, az IVSZ elnökségi tagjaként és a Budapesti Metropolitan Egyetem marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyetteseként dolgozott. 

“A Bobcats Coding megalapításával nem titkolt célunk, hogy létrehozzuk a pénzügyialapot arra, hogy hazai oktatási projektekbe fektessünk –  mondta Fazekas Barbara, a Bobcats Coding ügyvezetője. – Azt tapasztalom, hogy a magyar tőkepiac jelenleg kizárólag a digitális oktatási projekteket tud finanszírozni, az oktatásnak viszont nem csak ebben a tekintetben van szüksége fejlesztési forrásokra. Ezért úgy döntöttünk, hogy az IT területen szerzett szaktudásunkat kamatoztatva létrehozunk egy olyan alapot, ami szélesebb körben tud majd oktatási projekteket finanszírozni. A cég mindenkori profitjának 30%-a ebbe az alapba kerül majd.”

A Bobcats Coding  a most csatlakozó fejlesztőknek is egyedülálló lehetőséget kínál: a mindenkori profit 30 százaléka illeti majd őket az IT-piacon jellemző 10 százalék helyett. 

„Régóta élek Liszabonban és első kézből tapasztalom, hogy a magyar szaktudás mennyire versenyképes külföldön, és már régóta nem az alacsonyabb árak miatt – mondta Kökény Tamás, a Bobcats Coding fejlesztői körökben csak Tojásként ismert technológiai vezetője. – Számos fejlett régióban már szinte lehetetlen felvenni a megfelelő szakembereket, így Magyarország már nem csak egy nearshoring desztináció, hanem valós szakmai partner számos IT fejlesztésben. Mi is ezt az utat járjuk. Világszínvonalú digitális termékfejlesztési csapatokat állítunk össze, akik bárhol megállják a helyüket.” 

A cég szolgáltatásai között szerepel az IT-termékmenedzsment, a termékdizájn, a UX dizájn és kutatás, a teljeskörű fejlesztés, az IT terméktámogatás és -tesztelés, valamint az adatmérnöki szolgáltatások.

A vállalat várja az e területen tapasztalattal rendelkező fejlesztők, továbbá olyan cégek jelentkezését, akik fejlesztési forrásaikat szívesen irányítanák egy olyan szoftvercéghez, amely a nemzetközi minőségű szolgáltatás biztosítása mellett a magyar oktatási piac fejlődését is támogatja működésével.

bottom of page